INSPECCIÓ TÈCNICA D’EDIFICIS (ITE)

1. – EXPLICACIÓ:

La Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) és una inspecció obligatòria que han de passar els edificis d’habitatges, en funció de la seva antiguitat, per tal d’acreditar un bon estat en quant a seguretat per a les persones. Aquesta inspecció s’efectua en els elements privats i comuns de l’edifici. La finalitat de la ITE és la d’establir un sistema de control periòdic de l’estat dels edificis d’habitatges, portant a la pràctica el deure que tenen els propietaris de conservar els seus immobles. La ITE consta de tres passos:

  • Inspecció visual dels elements comuns de l’edifici. Si es detecten deficiències que comportin risc imminent per a les persones, el tècnic ho comunica immediatament tant a la propietat com a l’ajuntament perquè s’adoptin les mesures urgents.
  • Redacció de l’informe de la inspecció tècnica i qualificació de l’estat de l’edifici per part del tècnic. Segons les deficiències detectades, pot ser necessària la realització d’obres de reparació i el consegüent certificat final d’obres.
  • Certificat d’aptitud emès per l’Administració. Si fos necessari tramitem les ajudes de rehabilitació que disposen les diferents administracions. Els edificis de més de 45 anys estan obligats a passar-la i obtenir el certificat d’aptitud. S’estableixen terminis màxims per dur a terme la inspecció.

2. – PREUS PER INSPECCIÓ TÈCNICA D’EDIFICIS: (valids fins 31/12/2012)

Els costos per una ITE va en funció del nombre d’habitatges a inspeccionar:

  • ITEs = 200€ + (20€/habitatge+local)

Per exemple un bloc de 4 habitatges + 2 locals = 200 + (20 x 6) = 320 €+IVA

Per exemple un bloc de 24 habitatges i 4 locals comercials = 200 + (20 x 28) = 760 €+IVA

L’import s’abonarà un cop realitzada l’inspecció de l’habitatge. Si s’ha de fer projecte de rehabilitació el preu de la ITE el descomptem del preu final del projecte de rehabilitació.

3. – CONCLUSIONS:

Si necessites una Inspecció Tècnica de l’Edificació (ITE), pots contactar amb nosaltres omplint el formulari de CONTACTE, o trucar al 695.28.28.12 on et donarem hora per realitzar la ITE.

Anuncis

Quant a enricprat

Si tens qualsevol dubte, contacta amb mi desde la pestanya de "CONTACTE".
Aquesta entrada s'ha publicat en arquitecte, arquitecte les franqueses, arquitectura, despatx, franqueses, oficina, tecnic i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.