PROJECTES DE REHABILITACIONS I RESTAURACIONS

1. – EXPLICACIÓ:

Un Projecte de Rehabilitació és un projecte per detectar, diagnosticar, i reparar les patologies que van sorgint en els edificis al llarg del temps. Un projecte de rehabilitació serveix per millorar les condicions d’habitabilitat d’una edificació en mal estat, ja sigui una masia, una vivenda unifamiliar (“xalet”), o un bloc d’habitatges. Les condicions d’habitabilitat a millorar poden ser:

 • La estrucutra. (E. Principal, E. Façana, E. Balcons,…)
 • Les instal·lacions. (Subministrament d’aigua/electricitat/gas, Evacuació d’aigües,…)
 • Condicions higrotèrmiques. (Problemes d’humitats o d’aïllament tèrmic.)
 • Condicions de confort. (Problemes de aillament acústic, esquerdes envans, aixecament paviments,…)

Les edificacions a rehabilitar poden estar en mal estat però, no poden estar declarats en estat de ruïna, ja que si es així, no es pot intervenir en la reconstrucció i només queda la solució de derruir la construcció existent.

Les Rehabilitacions poden ser molt diverses en funció del seu tamany, pero per estandaritzar preus els hem separat en dos tipus:

 • Rehabilitacions integrals = s’intervé en l’estructura de l’edifici
 • Rehabilitacions parcials = NO s’intervé en l’estructura de l’edifici

Un Projecte de Restauració és un projecte per millorar les condicions d’un edifici singular en mal estat. En aquests tipus de projectes, el client habitual és la administració, ja que degut a la importància de la edificació, es fà dificil assolir els costos d’aquestes intervencions a clients particulars. Per exemple: Restauració de l’Amfiteatre Romà de Tarragona o la Restauració de la Catedral de Barcelona.

2. – PREUS PER PROJECTES REHABILITACIÓ: (valids fins 31/12/2012)

Aquests preus són aproximacions que poden variar depenent de la complexitat del projecte, de la situació, nivell de definició, o altres factors. Donem aquests valors perquè volem que els nostres clients estiguin segurs de que poden confiar plenament en nosaltres, i perquè comprovin la transparència amb la que sempre treballem. Els costos per projectes de rehabilitació, van en funció de la superficie:

 • Projectes Rehabilitacions integrals = 6.900€ + (20€/m2)

Per exemple una intervenció de 150m2 = 6900 + (150 x 20) = 9.900 €+IVA

 • Projectes Rehabilitacions parcials = 1.000€ + (10€/m2)

Per exemple una intervenció de 100m2 = 1.000 + (100 x 10) = 2.000 €+IVA

3 – FASES DEL PROJECTE:

Els projectes de rehabilitació es separen en 4 fases, i l’import es va abonant per avançat un cop començada cada fase de projecte. Les cuatre fases són les següents:

 • 3.1. Redacció Avantprojecte. (≈20%)

L’Avantprojecte és la primera fase del projecte, on es realitzen els diferents estudis previs, analisis topogràfics, analisis de la normatives municipals, analisis de afectacions urbanistiques, l’aixecament de planols, uns primers esboços (plantes i perspectives) per començar a parlar del projecte.

 • 3.2. Redacció Projecte Bàsic. (≈10%)

El Projecte Bàsic és el document on es poden veure dibuixades les plantes, seccions alçats i renders (imatges virtuals) del projecte, una memoria bàsica i alguns detalls constructius. Aquesta fase és on es decideixen totes les questions de disseny i de l’aspecte formal del projecte.

 • 3.3. Redacció Projecte Executiu. (≈40%)

El Projecte Executiu és el document on estaran dibuixats els planols definitius del projecte, un document tècnic on estan calculades les estructures, les instal·lacions, i tots els detalls constructius per a poder executar la obra. En aquest document també hi consta uns amidaments de la obra on estan contades totes les parts fisiques del projecte (nº de finestres, nº de totxos, nº metres cubics de formigó,…) i un pressupost oficial de l’obra. Amb aquest pressupost es demanarà preu a constructors per veure quin d’ells és el millor.

 • 3.4. Control i Direcció d’obra. (≈30%)

La direcció d’obra és la feina de comprovar que es segueixen les instruccions del projecte i que l’obra s’executa amb tots els criteris normatius respectant les condicions de seguretat i medioambientals. Per portar a terme la direcció d’obra, es solen fer una o dues visites setmanals planificades. Depenent de l’obra, del terme municipal i del client en les visites d’obra intervenen l’arquitecte, l’arquitecte tècnic, el cap d’obra, el constructor (opcional) i la propietat (opcional).

4 – CONCLUSIÓ:

Si necessites un Projecte de Rehabilitació pots contactar amb nosaltres omplint el formulari de CONTACTE, o trucar al 695.28.28.12 on et donarem hora per concretar la visita.

Anuncis

Quant a enricprat

Si tens qualsevol dubte, contacta amb mi desde la pestanya de "CONTACTE".
Aquesta entrada s'ha publicat en arquitecte, arquitecte les franqueses, arquitectura, despatx, franqueses, obres, reformes, tecnic, valles i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.